Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι σούπερ παγωτοσοκολατένιο!!!!!

Κρεμώδες παγωτό σοκολάτας που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια.
Έχει βελούδινη υφή με υπέροχη σοκολατένια γεύση.

Γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα και κρυστάλλους.

Τόσο τέλειο που δεν θα πιστεύετε ότι γίνεται τόσο απλά από τα χεράκια σας, με αγνά υλικά της επιλογής σας!

Υλικά
170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
2 βανίλιες
330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
4 κ. γλ. κακάο 100%
100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί.
Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότου.

Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!

Σλουρπ!!!!

Χαρείτε το καλοκαίρι και απολαύστε το ξέγνοιαστα με τα υπέροχα παγωτά σας!!!

Χαρίστε χαμόγελα με σοκολατένια μουστάκια στα μουτράκια!!!! 🙂

Σημαντικές επισημάνσεις

  • Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
  • Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
  • Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα.

Συμβουλή: Τα φρέσκα φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό όπως οι φράουλες ή τα κεράσια γίνονται παγάκια μέσα στο παγωτό και δεν καταναλώνονται ευχάριστα μαζί με το παγωτό. Γι’ αυτό προτιμήστε τα φρούτα σε μορφή κομπόστας ή μαρμελάδα που δεν κρυσταλλώνουν μέσα στο παγωτό.

Η συνταγή βήμα-βήμα :

9 σκέψεις σχετικά με το “Σπιτικό παγωτό σοκολάτα

  • 26 Απριλίου 2018, 11:44
    Permalink

    Ενθουσιασμενη με το υπεροχο παγωτο, και τον ευκολο τροπο παρασκευης του.

    Σχολιάστε
    • 17 Μαΐου 2018, 11:43
      Permalink

      Ευχαριστώ πολύ Γιώτα για το σχόλιο. 🙂
      Καλό γευστικό καλοκαίρι να έχουμε!

      Σχολιάστε
  • 17 Μαΐου 2018, 08:30
    Permalink

    Γεια σας.
    Έχω βρει κρέμα γάλακτος μόνο μέχρι 26% λιπαρά. Να τολμήσω να κάνω τη συνταγή;

    Σχολιάστε
    • 17 Μαΐου 2018, 11:41
      Permalink

      Φυσικά!!!! Απλώς θα γίνει λίγο πιο ελαφρύ. Πιο καλό από άποψη λιπαρών για την υγεία.
      Δεν νομίζω ότι θα έχει επίδραση στη γεύση και στην υφή μιας και η μείωση των λιπαρών δεν είναι πολύ μεγάλη. Αν βρω και εγώ κρέμα με αυτή τη σύσταση λιπαρών θα δοκιμάσω να φτιάξω το επόμενο παγωτό που θα ανεβάσω σε νέα συνταγή.
      Περιμένω τις εντυπώσεις σου και τις παρατηρήσεις σου για να ξέρω αν θα το τολμήσω!!!! 🙂
      Χριστίνα, καλή επιτυχία!!!!

      Σχολιάστε
      • 17 Μαΐου 2018, 16:39
        Permalink

        Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 🙂
        Λέω να το τολμήσω σήμερα. 🙂

        Σχολιάστε
        • 18 Μαΐου 2018, 11:10
          Permalink

          Ωραία! Καλή επιτυχία και καλοφάγωτο!
          Περιμένω εντυπώσεις. 🙂

          Σχολιάστε
  • 15 Ιουνίου 2018, 19:53
    Permalink

    Η πιο τέλεια εύκολη πεντανοστιμησυνταγή παγωτού! Τρελάθηκαν όλοι! Κι εγώ έβαλα φυτική κρέμα γάλακτος με 26% βγήκε τέλειο! Θέλουμε και μια εύκολη συνταγή για παγωτό βανίλια 😊

    Σχολιάστε
    • 17 Ιουνίου 2018, 18:43
      Permalink

      Τι καλά!!! Πολύ χάρηκα που σας άρεσε το παγωτό σοκολάτα!!
      Όσο για το παγωτό βανίλια δεν έχεις παρά να πας στο κανάλι μου και να δεις τη συνταγή. https://youtu.be/kiPF4J4vcPE
      Eλπίζω σε λίγες μέρες να προλάβω και να την ανεβάσω και εδώ στο blog. Είναι και αυτή πολύ εύκολη συνταγή και μπορείς να παίξεις με διάφορα υλικά που θα προσθέσεις για να δώσεις ότι γεύση θέλεις! Μπισκότο, μαρμελάδα, φυστίκι, κομματάκια σοκολάτας, κομματάκια κέικ ….!!! Θα σου έρχονται όλοι για επίσκεψη τώρα το καλοκαίρι για να τους κερνάς παγωτάκι!!! 🙂

      Σχολιάστε
  • 9 Αυγούστου 2018, 18:28
    Permalink

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ,

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *