Ταξίδεψε στις συνταγές της γεύσης με οδηγό τη γνώση!

Κωνσταντίνα Σιάχου

Η τροφή έχει δύναμη…ανακάλυψέ τη!
Τρέφεσαι καλύτερα σήμερα, νιώθεις καλύτερα σήμερα!

Ονομάζομαι Σιάχου Κωνσταντίνα, είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και σας καλωσορίζω επίσημα στον όμορφο κόσμο της Διατροφής!

Έχω καταγωγή από το Αγρίνιο, με σπουδές στην όμορφη Θεσσαλονίκη και πλέον αποτελώ μόνιμο κάτοικο Αθηνών. Η εμπειρία μου ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ξεκίνησε το 2012 στο Π.Γ.Ν «Αττικόν» όπου διεκπεραίωσα την πρακτική μου άσκηση. Ακολούθως ολοκλήρωσα τη πτυχιακή μου εργασία με θέμα «Συμμόρφωση παιδιών με Χρόνια Νεφρική Νόσο σε εξατομικευμένη διαιτητική προσέγγιση» στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η οποία βαθμολογήθηκε με «Άριστα 10», μέρος της οποίας παρουσίασα σε ομιλία μου στο 11ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής.

Η επιθυμία μου όμως για συνεχή μάθηση συνεχίστηκε και μετά τις σπουδές μου όπου παρακολούθησα τα μαθήματα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και στη Παχυσαρκία από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων – British Psychological Society – BPS.

Έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων που σχετίζονται με το τομέα της Διατροφής και με την Υγεία μας γενικότερα, όπου όλα μου έδωσαν εξίσου σημαντικές πληροφορίες και με εφοδίασαν με γνώση αλλά και πείσμα ώστε να μάθω πολλά περισσότερα και να μπορώ να αποτελώ μια Διαιτολόγο-Διατροφολόγο που βοηθά τους ανθρώπους, με γνώμονα τη γνώση, να βελτιώσουν τον τρόπο διατροφής τους, να μάθουν να «ακούν» τα μηνύματα που στέλνει το σώμα τους κι εν τέλει να αγαπούν και να φροντίζουν τους εαυτούς τους.

Αν έπρεπε, να χαρακτηρίσω τη Διατροφή με μια λέξη η αλήθεια είναι πως θα της ταίριαζε απόλυτα η λέξη Μαγεία κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται κόπο για να τρεφόμαστε καλύτερα, απλά χρειάζεται ένα καλύτερο τρόπο προσέγγισης των τροφίμων που έχουμε στη φαρέτρα μας. Υπάρχουν τόσα πολλά τρόφιμα, τόσες πολλές επιλογές υλικών με τόσες και τόσες διαφορετικές γεύσεις που το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουμε όρεξη ώστε να τις ανακαλύψουμε!

Μην περιμένετε να έρθει το αύριο ή η «Μαγική Δευτέρα» για να πετύχετε ένα πιο ισορροπημένο τρόπο διατροφής. Τα μικρά και καθημερινά βήματα είναι αυτά που σας φέρνουν όλο και πιο κοντά στο στόχο σας.

Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν σας έλεγα ότι αλλάζοντας τον τρόπο που τρέφεστε μπορείτε να δείτε άμεσα οφέλη στην ενέργεια, στη διάθεσή σας, στον τρόπο που σκέφτεστε και λαμβάνετε τις αποφάσεις που σχετίζονται είτε με το εργασιακό είτε με το οικογενειακό περιβάλλον, στην επικοινωνία σας με ανθρώπους που αγαπάτε ή που επιτάσσεται η ανάγκη να συνεργαστείτε και σε τόσα άλλα που σχετίζονται με τη καθημερινότητά σας; Δεν είναι απίθανο. Μπορεί να συμβεί και μάλιστα σε κάποιους από εσάς συμβαίνει ήδη!

Η διατροφή έχει δύναμη κι όσο καλύτερα επιλέξετε τα θρεπτικά συστατικά που θα προσφέρετε καθημερινά στο σώμα σας, τόσο περισσότερο θα νιώσετε και θα απολαύσετε αυτά τα οφέλη όπως και αλλά τόσα.

Αυτή είναι η δική μου αλήθεια για τη διατροφή κι αυτή η μαγεία που προσφέρει με κάνει να αγαπώ το κόσμο της όλο και περισσότερο! Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσω να μάθω και σε όλους εσάς τους φίλους της magiacook.

  • Θα δώσουμε μια έξτρα πινελιά στη γεύση μέσα από τη γνώση!
  • Θα εμπλουτίσουμε όλες αυτές τις ιδιαίτερες και νόστιμες συνταγές με τη διατροφική ετικέτα τους όπου θα μπορείτε να δείτε εύκολα τι σας προσφέρει το κάθε πιάτο.
  • Θα απομυθοποιήσουμε κάποια τρόφιμα
  • Θα ανακαλύψουμε νέες γευστικές επιλογές, ιδιαίτερα θρεπτικές, ώστε να νιώθουμε καλά, να είμαστε χορτάτοι κι εν τέλει να έχουμε τον έλεγχο στη διατροφή μας!

Στον όμορφο κόσμο της Διατροφής δεν έχει σημασία το πόσο τρως αλλά το τι είναι αυτό που τρως!

…και μη ξεχνάτε! Στη στήλη «Περι Τροφής» είμαστε μια ομάδα! Λύνουμε απορίες, μοιραζόμαστε εμπειρίες και μαθαίνουμε διαρκώς!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
e-mail: siachou.kwnstantina@hotmail.com
facebook: Σιάχου Κωνσταντίνα
linkedin: Konstantina Siachou

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε όλα τα άρθρα της Κωνσταντίνας