Τηγανητά αβγά χωρίς λάδι ή βούτυρο

Χωρίς λιπαρά, χωρίς φόβο για πιτσιλιές και εγκαύματα από το ελαιόλαδο και με τον κρόκο ακριβώς όπως τον προτιμάς!

Εκτέλεση
Τοποθετούμε στην εστία ένα σκεύος με αντικολλητική επίστρωση. Ρίχνουμε μέσα το αβγό και σκεπάζουμε το σκεύος με ότι καπάκι έχουμε ή με αλουμινόχαρτο. (Αν διαθέτετε γυάλινο καπάκι ακόμη καλύτερα γιατί έτσι ελέγχετε τα στάδια ψησίματος χωρίς να ξεσκεπάσετε το σκεύος).
Μετά από δύο περίπου λεπτά ελέγχουμε το στάδιο ψησίματος.

Αν προτιμάτε το αβγό μελάτο, το ψήσιμο θα έχει ολοκληρωθεί μόλις περάσουν τρία λεπτά από τη στιγμή που το ρίξατε στο σκεύος. Ανάλογα βέβαια τη θερμοκρασία της εστίας. Για καλύτερο αποτέλεσμα ψήστε σε μεσαία ένταση.

Αν το προτιμάτε πιο σφιχτό δεν έχετε παρά να το αφήσετε για λίγο ακόμη στο σκεύος, σκεπασμένο, εκτός εστίας. Έτσι θα συνεχίσει να ψήνεται χωρίς να σας καεί αποκάτω.

Τοποθετήστε το αβγό πάνω σε μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού, προσθέστε χοντρό θαλασσινό αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και … νιώστε την απόλυτη γεύση στην απλότητα αυτής της συνταγής.

Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *