Ομελέτα με άγρια σπαράγγια και κρέας

Ομελέτα με την γλύκα των άγριων σπαραγγιών! Εξαιρετικό πιάτο που απογειώνεται άμα προσθέσεις κομματάκια από χοιρινό παστό με λίγη τσιγαρίδα. Οι κυνηγοί το προτιμούν με παστές τσίχλες. Με μπέικον είναι τέλειο για πρωινό, ενώ αν βάλεις λουκάνικο έχεις τη σούπερ ομελέτα για σάντουιτς.

Υλικά για 2 μερίδες
ένα ματσάκι άγρια σπαράγγια
1 κομμάτι χοιρινό παστό με τσιγαρίδα ή 2 τσίχλες παστές (πουλάκια) ή λουκάνικο ή μπέικον
ελαιόλαδο μόνο εάν χρησιμοποιήσετε λουκάνικο
3 αβγά

Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το πίσω μέρος εάν είναι σκληρό και κρατάμε το τρυφερό κομμάτι προς το “κεφάλι”. Για να καταλάβουμε που είναι το σωστό σημείο κοπής λυγίζουμε ελαφρώς το σπαράγγι και εκεί που ξεκινά το τρυφερό μέρος θα κοπεί μόνο του. Τα σκληρά, ξυλώδη κομμάτια δεν βράζουν, είναι όλο ίνες και όταν τα μασάμε δίνουν την αίσθηση κλωστής. Πλένουμε τα σπαράγγια με τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Βήμα 2ο: Κόβουμε το παστό σε μικρά κομμάτια. Το ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος με φαρδύ πάτο μαζί με το λάδι του. (Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε παστές τσίχλες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αν πάλι θέλουμε την ομελέτα με λουκάνικο ή με μπέικον προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο σκεύος.) Ανάβουμε την εστία σε μεσαία προς δυνατή ένταση. Όταν το παστό αρχίσει να ροδίζει προσθέτουμε και τα σπαράγγια. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τα δύο υλικά γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 3ο: Χτυπάμε 3 αβγά να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε παντού. Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα αποκάτω τη γυρνάμε για να ροδίσει και να ψηθεί το αβγό και από την άλλη μεριά. Τρυπάμε με το πιρούνι σε μερικά σημεία για ψηθεί το αβγό και στο εσωτερικό της ομελέτας. Κυρίως εκεί που είναι πιο χοντρή.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μάραθο ή μαϊντανό κατά προτίμηση.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Σημαντικές επισημάνσεις

  • Για να γυρίσουμε την ομελέτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα φαρδύ πιάτο. Σκεπάζουμε με το πιάτο το σκεύος με την ομελέτα, γυρνάμε ανάποδα να μεταφερθεί η ομελέτα στο πιάτο. Επανατοποθετούμε το σκεύος στην εστία και αφήνουμε την ομελέτα να γλιστρήσει από το πιάτο στο σκεύος.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε λουκάνικο πρέπει να το ψήσουμε αρκετά. Θα προσθέσουμε τα σπαράγγια λίγο πριν πάρει χρώμα το λουκάνικο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *