Η magiacook στη «Χώρα των Γεύσεων»

Η magiacook ζει ένα όνειρο και ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των γεύσεων!

Αυτό το mStory δεν περιέχει αναμνήσεις. Αφορά ένα γευστικό ταξίδι που μόλις ξεκίνησε και άρχισε με ένα υπέροχο γεύμα που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μου!

Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε ακριβώς τη στιγμή που ως Μαρία και ως magiacook ξεδίπλωνα δειλά – δειλά τα φτερά μου για να στεγνώσουν στον ήλιο μετά από ξαφνική καταιγίδα και χρειαζόμουν λίγη ώθηση για να πιστέψω ότι θα καταφέρω να ξαναπετάξω. Αυτή είναι μια άλλη ευαίσθητη προσωπική ιστορία που οι λέξεις δεν αρκούν για να σας την πω.

Όμως θα μοιραστώ μαζί σας κάθε στιγμή, κάθε νέα εμπειρία που θα βιώνω και θα σας μεταφέρω τη χαρά μου και τον ενθουσιασμό μου ώστε να γευτούμε όλοι μαζί σαν οικογένεια magiacook ένα αλλιώτικο μαγειρικό ταξίδι από όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα.

Όλα ξεκίνησαν με μια απλή ερώτηση από το περιοδικό BHMAGourmet.

“Μαγειρεύεις, φωτογραφίζεις, ποστάρεις?”
Ήρθε η ώρα να διακριθείς!

Αμέσως απάντησα, ΝΑΙ !!!!!!

Μετά έλαβα τα ευχάριστα νέα, που ομολογώ δεν μπορούσα να πιστέψω!

Σε αυτό το mStory λοιπόν, θα σας μιλήσω για τον πρώτο σταθμό του νέου μας γευστικού ταξιδιού και θα σας δείξω με φωτό καθώς και με βίντεο τα πάντα από το γεύμα γνωριμίας με τους υπεύθυνους του διαγωνισμού, τους κριτές, τους συντελεστές του περιοδικού, τους χορηγούς και φυσικά τους υπόλοιπους food bloggers που διακρίθηκαν στη final list του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο THE ALBION.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016! H ημέρα της συνάντησης έφτασε!
Έφτασα έξω από το εστιατόριο, ακριβώς μία παρά πέντε! Βλέπετε, δεν ήθελα να πάω αργοπορημένη αλλά ούτε και να είμαι από τους πρώτους. Διέσχισα την εξωτερική αυλή του εστιατορίου χωρίς να συναντήσω κανέναν και χωρίς να ακούγεται το παραμικρό από τον εσωτερικό χώρο όπου ήταν το γεύμα. Η αγωνία μου και η περιέργειά μου είχαν κορυφωθεί και τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για αυτό που επρόκειτο να ζήσω. Άνοιξα την κυρίως είσοδο για να μπω και έπαθα σοκ! Στην κυριολεξία!

Ένιωσα λες και μπήκα σε έναν μαγικό κόσμο ως άλλη Αλίκη στη “Χώρα των Γεύσεων”.

Πρώτα άκουσα τα γέλια και τη μουσική. Μετά είδα όλον αυτόν τον κόσμο, παρέες – παρέες. Είχαν καταφτάσει οι περισσότεροι! Πριν προλάβω να συνειδητοποιήσω που βρίσκομαι με καλωσόρισαν οι συντελεστές του περιοδικού, είχα στο χέρι μου ένα υπέροχο ποτό υποδοχής, κάπου στο βάθος του μυαλού μου άκουγα μια ευγενική κοπέλα να με ρωτά αν ήθελα να αφήσω το παλτό μου και ταυτόχρονα ένας επαγγελματίας φωτογράφος με τραβούσε φωτογραφίες λες και ήμουν στάρ! Κάποιος να με τσιμπήσει να ξυπνήσω! Νομίζω ότι βλέπω όνειρο!

Μια σταρ γεννιέται?

Πέρασαν αρκετά λεπτά μέχρι να αρχίσω να αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς γινόταν γύρω μου και να εγκλιματιστώ. Εκτός όλως των άλλων είχα εντυπωσιαστεί και από το χώρο ο οποίος ήταν με διάκοσμο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Στην είσοδο υπήρχε ένα στρογγυλό τραπέζι και επάνω του ήταν ένα γιγάντιο βάζο με πανέμορφη σύνθεση από λουλούδια και κλαδιά από έλατο.

Δεν μπορεί! Κάπου εδώ θα είναι και ο “καπελάς”, ή από κάπου θα ξεπεταχτεί και ο “λαγός”!

Με το ποτό στο ένα χέρι και τη φωτογραφική μου μηχανή ετοιμοπόλεμη στο άλλο, άρχισα να περιηγούμαι ανάμεσα στα πηγαδάκια κάνοντας νέες γνωριμίες και βγάζοντας διαρκώς φωτογραφίες. Μάλιστα κάποιοι μου είπαν πως με πέρασαν για φωτογράφο της εκδήλωσης!

Με ένα τέτοιο ποτό υποδοχής πως να μην αισθανθείς όμορφα από την πρώτη στιγμή!

Πρόλαβα να ανταλλάξω μερικές κουβέντες με τους νέους μου φίλους και μου χάρισαν το χαμόγελό τους! Είναι όλοι τους μοναδικοί και άξιοι! Επισκεφτείτε το tovima.gr/vimagourmet/foodblogawards16 και γνωρίστε τους ΟΛΟΥΣ!

Δύο εκ των μελών της κριτικής επιτροπής: κα Μελίσσα Στοΐλη αρχισυντάκτρια και κα Κέλλυ Σώκου επιμελήτρια ύλης του περιοδικού. Ξύπνησε μέσα μου ο δαιμόνιος ντεντέκτιβ!

Πριν προλάβω να συνομιλήσω (και φυσικά να φωτογραφίσω) με όλους, βγήκαμε στην καταπράσινη αυλή του THE ALBION για να βγάλουμε μια ομαδική αναμνηστική φωτογραφία πριν ξεκινήσει το γεύμα.

Όλοι οι food bloggers και η κα Ιωάννα Σουφλέρη Δ/ντρια του περιοδικού.

Στη συνέχεια καθίσαμε στα τραπέζια για να αρχίσει το γεύμα. Κάθε ένα τραπέζι αντιστοιχούσε σε συγκεκριμένη κατηγορία όπου φιλοξενούσε τους final list, τους εκπροσώπους από τον αντίστοιχο χορηγό καθώς και από κάποιους συντελεστές του περιοδικού. Έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα τους “αντιπάλους” μου. Για την ακρίβεια τη μία αλλά πολύ δυνατή food blogger κα Βαγγελιώ Κασσαπάκη διότι οι άλλες τρεις υποψήφιες δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν. Λυπάμαι για αυτό, αλλά ως χρήστες των social media θα μας δοθεί η δυνατότητα για επικοινωνία έστω και εξ’ αποστάσεως.

Το τραπέζι της κατηγορίας που διαγωνίζομαι με άψογο art de la table, στολισμένο με πανέμορφα λουλούδια, όπως ήταν άλλωστε όλα τα τραπέζια του γεύματος!

Η κα Ιωάννα Σουφλέρη Δ/ντρια του περιοδικού μας καλωσορίζει.

Οι άγρυπνοι φρουροί της εκδήλωσης Διομήδης Γεώργας, Δ/ντης marketing και Παναγιώτης Γκανάς, Υπεύθυνος social media του περιοδικού. Στιγμιότυπο από την ομιλία της κας Ιωάννα Σουφλέρη καθώς ο κ. Γκανάς (υποθέτω) ότι τραβάει πλάνα live streaming.

Οι παρουσία των εκπροσώπων του χορηγού και των συντελεστών του περιοδικού ήταν καταλυτική. Ανταλλάξαμε ιδέες και θέσαμε στόχους που δυναμίτισαν ακόμη περισσότερο τον ενθουσιασμό μου για τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό. Στην κατηγορία που συμμετέχω “Best traditional recipes” χορηγός είναι ο Μασούτης και νιώθω πολύ τυχερή και χαρούμενη για αυτό.

Η κα Ελένη Γιαλαμά, ο κ. Σταμάτης Δαυίδ και ο κ. Γιώργος Τσιώτσης οι εκπρόσωποι του Μασούτη (χορηγός της κατηγορίας που διαγωνίζομαι). Και οι τρεις τους ήταν υπέροχοι! Πως να μην νιώθω σιγουριά όταν ο χορηγός στέλνει την dream team του για υποστήριξη!

 

Το γεύμα κύλησε σε πολύ καλό κλίμα και σε αυτό συνέβαλλε η απαλή μουσική, τα νόστιμα πιάτα, η ποικιλία επιλογών φαγητού, κρασιού και γλυκών. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να τα φωτογραφίσω, όπως άλλωστε έκαναν όλοι οι food bloggers.

Ε, μα τι food bloggers είμαστε αν δεν φωτογραφίσουμε και δεν ποστάρουμε πριν καν ακόμη δοκιμάσουμε?

Το κρασί ρέει άφθονο από την κάβα του THE ALBION, τα πιάτα διαδέχονται το ένα το άλλο και τα γλυκά γίνονται ανάρπαστα!

Άψογη εξυπηρέτηση με επαγγελματισμό και ευγένεια από το προσωπικό του THE ALBION. Τα νεαρά, όμορφα κορίτσια και αγόρια του εστιατορίου πάντα με χαμόγελο εξυπηρέτησαν κάθε ανάγκη του γεύματος με ιδιαίτερα διακριτική παρουσία.

Το γεύμα διήρκεσε αρκετές ώρες που ομολογώ δεν κατάλαβα πως πέρασαν. Θέλω να επισκεφθώ ξανά, ελπίζω πολύ σύντομα, το THE ALBION να απολαύσω το φαγητό που σερβίρουν και την περιποίησή τους. Αυτή τη φορά είχα αρκετό άγχος για τη συνάντηση και δεν κατάφερα να φάω όσο θα ήθελα από το λαχταριστό σολομό που παρήγγειλα. Και επιπλέον θέλω να δοκιμάσω το πιάτο τους Ταλιάτα μόσχου angus με ντοματίνια, ρόκα παρμεζάνα και λάδι τρούφας το οποίο δεν προτίμησα γιατί δεν ήξερα τι είναι και ντράπηκα να ρωτήσω. Μα τι food blogger είμαι ε? Και απαντώ: Του παραδοσιακού φαγητού που ξέρει να εκτιμά οτιδήποτε καλομαγειρεμένο, με άρτια εμφάνιση έστω και αν δεν ξέρω να το παραγγείλω!
Ευχαριστήθηκα τα μέγιστα το εξαιρετικής ποιότητας Visanto και τον καλοψημένο ελληνικό καφέ που επέλεξα για το τέλος του γεύματος.

Η όμορφη αυτή συνάντηση τελείωσε αφήνοντάς μου τις καλύτερες εντυπώσεις και με την χαρά ότι κάτι νέο, κάτι δημιουργικό ξεκινά που θα μου φέρει μόνο χαμόγελα στη ζωή μου.

Let’s cook – Let’s win together – Let’s offer !!!!!

Οι συντελεστές του περιοδικού: κα Σουφλέρη, κα Στοΐλη, κ. Γεώργας και κ. Γκανάς μου έκαναν την τιμή να φωτογραφηθούν μαζί μου μετά το πέρας του γεύματος κατά την έξοδο από το εστιατόριο.
Τους ευχαριστώ πολύ!

 

11 thoughts on “Η magiacook στη «Χώρα των Γεύσεων»

  • 16 Δεκεμβρίου 2016 at 23:56
    Permalink

    Mαρία πολύ ωραία παρουσίαση!!
    Kι ωραίες φωτογραφίες !!

    Reply
    • 17 Δεκεμβρίου 2016 at 01:25
      Permalink

      Μάριον σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε. Θα χαρώ πολύ να ξαναβρεθούμε και να μοιραστούμε την κοινή μας εμπειρία από κοντά!

      Reply
  • 19 Δεκεμβρίου 2016 at 16:32
    Permalink

    Πολύ όμορφη ανάρτηση για μία πολύ όμορφη ημέρα! Καλή βόλτα επιτυχία και πάλι!

    Reply
  • 19 Δεκεμβρίου 2016 at 16:34
    Permalink

    Χιχι…το κινητό γράφει ότι θέλει! Καλή επιτυχία😉 😉

    Reply
    • 10 Ιανουαρίου 2017 at 21:56
      Permalink

      Μαρία σε ευχαριστώ πολύ!
      Το κινητό σου έγραψε την αλήθεια! Θα είναι μια όμορφη βόλτα με τελικό προορισμό την επιτυχία! 🙂
      Καλή επιτυχία σε όλους μας!!!!

      Reply
  • 10 Ιανουαρίου 2017 at 20:37
    Permalink

    Μπραβο παντα ετσι με γνωση τολμη και αποψη στην διατηρηση παραδοσιακων γευσεων!!

    Reply
    • 10 Ιανουαρίου 2017 at 22:02
      Permalink

      Ευχαριστώ πολύ Τάκη για το σχόλιο. 🙂
      Από κάπου πρέπει να κρατηθούμε για να προχωρήσουμε μπροστά και η γνώση από την παράδοση είναι η «μαγιά». Άλλωστε αυτό που πιστεύω σαν magiacook και λέω είναι ότι «Είναι «μαγεία» η διαδικασία του μαγειρέματος. Η γνώση από την παράδοση είναι η «μαγιά» για κάθε νέο πιάτο. Αφήνω τη φαντασία μου να παρασυρθεί από τα «μάγια» της ιερότητας της πρώτης ύλης και ανακαλύπτω νέες γεύσεις.»

      Reply
  • 12 Ιανουαρίου 2017 at 23:36
    Permalink

    συγχαρτηρια πολυ καλη προσπαθεια

    Reply
    • 14 Ιανουαρίου 2017 at 12:11
      Permalink

      Ευχαριστώ πολύ Ευθύμιε για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που σου άρεσει. 🙂

      Reply
      • 14 Ιανουαρίου 2017 at 18:59
        Permalink

        τρικορφο παμε γιατο πρωτο!!!!!!

        Reply
        • 15 Ιανουαρίου 2017 at 21:35
          Permalink

          Ναι, γερά, με κέφι και καλά μαγειρέματα!

          Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *