Chips σπαραγγιών

Την περίοδο που βγαίνουν τα άγρια σπαράγγια φτιάχνω chips σπαραγγιών και τα απολαμβάνω σαν σνακ. Είναι τραγανά και αφήνουν μια γλυκιά επίγευση στο στόμα σαν να τρως μέλι. Τα απολαμβάνω και στο κυρίως πιάτο ως συνοδευτικό σε τρυφερό κατσικάκι μαγειρεμένο με κόκκινη σαλτσούλα και αρωματισμένο με φρέσκο μάραθο από τον αγρό.

Τα πιο νόστιμα καλούδια της άνοιξης στο πιάτο μου!

Υλικά
άγρια σπαράγγια
ελαιόλαδο
αλεύρι
πετιμέζι προαιρετικά
αλάτι προαιρετικά

Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Αφαιρούμε από τα σπαράγγια το πίσω μέρος εάν είναι σκληρό και κρατάμε το τρυφερό κομμάτι προς το “κεφάλι”. Για να καταλάβουμε που είναι το σωστό σημείο κοπής λυγίζουμε ελαφρώς το σπαράγγι και εκεί που ξεκινά το τρυφερό μέρος θα κοπεί μόνο του. Τα σκληρά, ξυλώδη κομμάτια δεν βράζουν, είναι όλο ίνες και όταν τα μασάμε δίνουν την αίσθηση κλωστής.

Βήμα 2ο: Πλένουμε τα σπαράγγια με τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε.

Βήμα 3ο: Σε ένα αντικολλητικό σκεύος με φαρδύ πάτο ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να αλειφθεί ο πάτος. Ανάβουμε την εστία σε δυνατή ένταση να θερμανθεί το σκεύος και ρίχνουμε τα σπαράγγια το ένα δίπλα στο άλλο σε μια σειρά. Όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάμε να ροδίσουν και από την άλλη.

Γίνονται τραγανά σαν chips. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μερικές σταγόνες πετιμέζι. Αν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *